Το βάρος της ιδανικής μπάλας Mπόουλινγκ

Home / Χρήσιμες Συμβουλές / Το βάρος της ιδανικής μπάλας Mπόουλινγκ
Αν είστε αρχάριος μπόουλερ και σκέφτεστε να αγοράσετε την πρώτη σας μπάλα του μπόουλινγκ, μπορείτε να μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος μπάλας και να εξοικειωθείτε με τα κυριότερα σημεία.

Όλες οι μπάλες του μπόουλινγκ που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο κατασκευάζονται με το ίδιο μέγεθος διαμέτρου: 8,5 ίντσες (21.59cm) με ένα πολύ περιορισμένο βαθμό ανοχής διαμέτρου. Το μέγεθος μιας μπάλας είναι καθολικό, αλλά το βάρος κυμαίνεται μεταξύ 6 λιβρών (2,72 kg) και μέχρι το ανώτατο όριο των 16 λιβρών (7,25 kg). Το βάρος της μπάλας θα πρέπει να είναι η πρώτη σοβαρή απόφαση που θα πρέπει να πάρετε.

bowling-ball

Η πιο δημοφιλής επιλογή βάρους μπάλας για ένα ενήλικα μπόουλερ είναι 15 λίβρες (6,8 κιλά) αν και κάποιοι χρησιμοποιούν μπάλα μεταξύ 10-12 λιβρών (4,53-5,44 κιλά) εάν αισθάνονται δυσκολία στο χειρισμό μιας βαρύτερα σταθμισμένης μπάλας του μπόουλινγκ.

Η ποιότητα σε όλες τις κορυφαίες μάρκες είναι εξαιρετικά καλή αυτές τις μέρες. Έτσι το βάρος θα πρέπει να γίνει η πρώτη σας προτεραιότητα, μετά το είδος του υλικού κάλυψης και η υφή της επιφάνειας του καλύμματος (γνωστή και ως υλικό επικάλυψης), στη συνέχεια το χρώμα, και τέλος ο γάντζος και οι πιθανές αξιολογήσεις μιας συγκεκριμένης μπάλας του μπόουλινγκ. Το υλικό επικάλυψης μπορεί να είναι πλαστικό, ουρεθάνη ή ρητίνη με το καθένα να παράγει διαφορετικό βαθμό πρόσφυσης στην επιφάνεια της μπάλας. Μερικές μπάλες έχουν ένα πολύ γυαλιστερό φινίρισμα και γλιστράνε πολύ εύκολα στον διάδρομο, ενώ άλλες είναι κατασκευασμένες για να κερδίσουν έλξη και κράτημα στους διαδρόμους, όταν αυτοί είναι περασμένοι με ειδικό λάδι που χρησιμοποιείται γι’ αυτό τον σκοπό. Ένας επαγγελματίας του χώρου μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο είδος του υλικού επικάλυψης, που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Χωρίς να χρησιμοποιήσουμε υπερβολικά επιστημονικούς όρους, οι μπάλες του μπόουλινγκ δημιουργούνται με διάφορα σχέδια και ειδικές δομές του εσωτερικού πυρήνα, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την κίνηση μιας μπάλας και απευθύνονται κυρίως σε εκείνους τους μπόουλερς που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν γάντζο όταν ρίχνουν.

Πηγή του άρθρου: http://cbf.com.cy/

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.